Boekenkast

Op deze pagina vind je welke boeken fijn en vooral slim zijn om te lezen.

Auteur: Antoine van Staveren

  • Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid Dit boek is een ware eye opener! Het is het boek wat de rode draad is door de begeleiding die ik geef. Antoine legt in dit boek uit wat hooggevoeligheid precies is en hoe je er mee kan leren om gaan. Een absolute aanrader, zeker in combinatie met de begeleiding die ik geef. Klik hier om het boek aan te schaffen.
  • Hartverhalen voor iedere HSP (met inspirerende krachtkaarten) In dit boek staan verhalen met belangrijke HSP-thema’s. Het is een wereld van herkenning en deze verhalen kunnen je hart openen en je nieuwe inzichten geven. Het kan dus zomaar zijn dat er gewenste veranderingen plaats vinden en daarom noemt Antoine het ook ‘hartsverhalen’. Er zitten ‘krachtkaarten bij dit boekje met de essentie van de verhalen. Dit kun je als ondersteuning gebruiken. De vragen en oprachten geven je het gevoel van een werkboek. Een werkboek voor jezelf, om in je ware kracht te komen staan. Klik hier om aan te schaffen.
  • Zijnspiraties Antoine geeft in dit kleine boekje aan de hand van universele voorbeelden, die veel hsp’s maar ook andere mensen zullen herkennen handreikingen om met bepaalde situaties om te gaan, zoals: leed uit het verleden, de innerlijke criticus en oordelen van anderen. Daarnaast geeft hij zijn visie over het leven weer. Het zijn ispiraties die je laten onderzoeken, kracht geven, de eigenwaarde versterken en het (zelf)vertrouwen laten groeien. Klik hier om aan te schaffen.

Auteur: Elaine N. Aron

  • Hoog sensitieve personen Elaine Aron, psychotherapeut en zelf een hoogsensitief persoon, combineerde wetenschappelijk onderzoek met haar ervaringen als therapeut en schreef een toegankelijk en bruikbaar boek voor hoogsensitieve personen én voor de mensen in hun omgeving. Klik hier om aan te schaffen.

Auteur: Eckhart Tolle

  • De kracht van het Nu in de praktijk Een mooi boek ter aanvulling op de begeleiding maar ook om tot nieuwe inzichten te komen. Tolle slaagt erin om ons op eenvoudige transparante wijze duidelijk te maken hoe we ons kunnen bevrijden uit het keurslijf, gevormd door onze gedachten, ervaringen en dogma’s die te maken hebben met ons verleden, en volledig in het Nu kunnen leven. Klik hier om aan te schaffen.
  • De kracht van het Nu Dit boek past heel goed bij de tools die ik je geef in mijn begeleiding. Het is een ware ontdekkingsreis in jezelf. Omdat ik dit boek zo belangrijk vindt vermeld ik hieronder de totale beschrijving van het boek zoals deze op bol.com staat. De kracht van nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd. Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Daar komen we er ook achter dat we al ‘heel’ en ‘volmaakt’ zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven. Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu. Klik hier om aan te schaffen.

BoekenBoeken

BoekenBoekenBoeken